Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Dit Is Een Act Voor In Een Stripclub Katy Perry Opnieuw Onder Vuur Met Door Optreden Op De Vmas

"Dit is een act voor in een stripclub": Katy Perry opnieuw onder vuur met door optreden op de VMA's

Katy Perry's optreden op de VMA's veroorzaakt controverse

Katy Perry's optreden op de MTV Video Music Awards (VMA's) op 28 augustus 2022 heeft voor veel ophef gezorgd. Tijdens haar uitvoering van haar nieuwe single "Swish Swish" droeg Perry een vleeskleurig latexpak met een nep-ontlasting als hoofddeksel. Veel kijkers vonden het optreden te seksueel getint en beledigend.

Perry wordt beschuldigd van culturele toe-eigening

Naast de beschuldigingen van seksuele toespelingen werd Perry ook beschuldigd van culturele toe-eigening. De vleeskleurige latexkostuums en nep-ontlasting worden vaak geassocieerd met BDSM-fetisj, een subcultuur die vaak geassocieerd wordt met zwarte Amerikanen. Sommigen bekritiseerden Perry voor het lenen van elementen uit deze cultuur zonder de juiste erkenning of respect te geven.

Perry verdedigt haar optreden

In een interview na de VMA's verdedigde Perry haar optreden en zei dat het bedoeld was om empowerment te promoten. Ze verklaarde dat de latexoutfit haar "sterke vrouwelijke kant" vertegenwoordigde, terwijl de ontlasting een metafoor was voor het "loslaten" van negatieve energie. Perry bood echter geen specifieke excuses aan voor degenen die haar optreden beledigend vonden.

Controverse blijft voortduren

De controverse rond het optreden van Katy Perry op de VMA's blijft voortduren. Sommige fans blijven Perry steunen en prijzen haar voor het maken van een statement, terwijl anderen haar bekritiseren voor haar ongevoeligheid en culturele toe-eigening. Het debat is een weerspiegeling van de bredere discussie over de grenzen van artistieke expressie en de verantwoordelijkheid van beroemdheden om respectvol om te gaan met verschillende culturen.

Andere incidenten van culturele toe-eigening

Het incident met Katy Perry is niet het eerste geval van culturele toe-eigening door blanke beroemdheden. In de afgelopen jaren zijn er talloze soortgelijke incidenten geweest, waaronder:

  • Miley Cyrus werd bekritiseerd voor het gebruik van twerking en cornrows in haar optredens, wat gezien werd als een toe-eigening van zwarte cultuur.
  • Kendall Jenner werd aangeklaagd voor het dragen van dreadlocks, een kapsel dat historisch gezien geassocieerd wordt met zwarte Amerikanen.
  • Rihanna werd bekritiseerd voor het gebruik van hindoeïstische en Egyptische motieven in haar modecollecties, wat gezien werd als een gebrek aan respect voor deze culturen.

Belang van cultureel bewustzijn

De controverses rond culturele toe-eigening onderstrepen het belang van cultureel bewustzijn en respect. Beroemdheden en andere publieke figuren hebben een verantwoordelijkheid om te begrijpen de geschiedenis en betekenis van de culturele elementen die ze gebruiken. Door dit te doen, kunnen ze voorkomen dat ze onbedoeld kwetsen of beledigen, en kunnen ze ook helpen de onderliggende culturen te eren en te promoten.


Comments